Sangastesse kerkib külastuskeskus

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külastuskeskuse rajamisel löövad teiste seas kaasa restoranide Vidrik ja Mr Jakob üks omanikest Maanu Tafenau (vasakult), Vidriku toitlustusjuht Triin Laks, MTÜ Sangaste Mõis esindaja Tuuli Merimaa ja Sangaste vallavanem Kaido Tamberg.
Külastuskeskuse rajamisel löövad teiste seas kaasa restoranide Vidrik ja Mr Jakob üks omanikest Maanu Tafenau (vasakult), Vidriku toitlustusjuht Triin Laks, MTÜ Sangaste Mõis esindaja Tuuli Merimaa ja Sangaste vallavanem Kaido Tamberg. Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Mõne aasta pärast peaks maakonda lisanduma uus turismimagnet: Sangaste lossi mõisaajastu külastuskeskus, mis tutvustab mõisaaja eluolu ja inimesi.

Endisesse Sangaste lossi ringtalli ehitatakse kauplus, konverentsi- ja näitusesaalid, lasteala ja peoplats välilavaga. Hoone sisustatakse koostöös teaduskeskusega AHHAA ja Energia avastuskeskusega.

«Ehitusprojekt on valmis ja lähinädalatel kuulutatakse välja riigihange ehitaja leidmiseks. Ekspopinda tuleb ligi tuhat ruutmeetrit ja eksponaadid pakuvad üllatusi. Siia ei tule tavapärane näitusesaal või muuseum, vaid tegevusvõimalusi pakkuvad lõbusad ja õpetlikud väljapanekud,» selgitas MTÜ Sangaste Mõis esindaja Tuuli Merimaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles