Juhtkiri: Militaarfestival tuleb taas

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paul Poderat/Valgamaalane

Valga maailmakaardile toonud militaarfestival sai laupäeva hilisõhtul võimsate saluutidega punkti. Hommikul alanud vanavara- ja käsitöölaat meelitas kohale hulgaliselt kauplejaid ja laadalisi. Müüjaid oli kohale tulnud lisaks Eestile Suurbritanniast, Hispaaniast, Valgevenest, Ukrainast, Soomest, Venemaalt ja mujaltki. Üks Inglismaalt tulnud kaupleja kinnitas lausa, et pole taolist laata mujal maailmas näinudki.

Ainulaadne oli ka militaarfestivalil sõjameeste ja -tehnika paraad, mida oli tänavate äärde uudistama tulnud suur rahvahulk. Euroopas ollakse ainsad, kus sellist marssi korraldatakse. Vaatamist jagus, sest ainult korra aastas on valgalastel ja külalistel võimalus taolist paraadi näha ja sõjatehnikat lausa käega katsuda. Festivalil osalesid 15 riigi sõjaajalooklubid.

Et MilFest rahvast kõnetab ja huvi selle vastu pole raugenud, näitab rohkearvuline osavõtt nii vanavaralaadast, paraadist kui ka näidislahingust. Arvamus, et eks see festival rohkem meeste värk ole, ei pea samuti paika, sest osalejate hulgas on rohkesti lapsi ja naisi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles