Valgas esinevad Hiina lapsed

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga kultuurkeskus
Valga kultuuri- ja huvialakeskus.
Valga kultuurkeskus Valga kultuuri- ja huvialakeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Homme pärastlõunal esinevad Valga kultuurikeskuses Hiina linna Chengdu muusikakooli lapsed. Kuulata saab väga omapäraseid ja eksootilisi pillilugusid. Lapsed musitseerivad erilistel instrumentidel, mida nimetatakse tsitriks.

«Lavale astub 25 last vanuses seitse kuni kaksteist aastat. Üle tunni kestev kontsert on rahvale tasuta,» sõnas kultuurikeskuse direktor Ülle Juht.

Valgal algas Hiina suursaatkonnaga hea koostöö kevadel, kui külas käis Hiina suursaadik. «Visiidi ajal rääkisime teiste teemade hulgas ka Hiina kultuuri tutvustamisest. Seetõttu on üsna loogiline jätk, et Hiina noorte rahvamuusikakontsert leiab aset Valgas. Tegemist on sealse traditsioonilise, kuid meie jaoks eksootilise muusikaetendusega, mida soovitan kõigil kindlasti oma silmaga vaatama tulla,» sõnas Valga linnapea Kalev Härk.

Chengdu linn teeb koostööd ka Tallinnaga, vahetades kogemusi ettevõtluse, transpordi, infotehnoloogia, hariduse, kultuuri ja turismi vallas. Linna peetakse tõusvaks Hiina sümboliks.

Vikipeedia andmetel on Kesk-Hiinas asuv Sichuani provintsi halduskeskus Chengdu ringkonnaõigustega linn, mis koosneb üheksast rajoonist. Piirkonda kuulub veel neli maakonnaõigustega linna ja kuus maakonda. Linn on Edela-Hiina tähtsaim majandus-, teadus- ja transpordikeskus. Linna pindala on üle 12 000 ruutkilomeetri. Piirkonnas elab üle

14 miljoni inimese, sealhulgas Chengdu linnas 7,1 miljonit elanikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles