Metsandustudengid ammutasid uusi kogemusi Lõuna-Aafrikas

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Neli Eesti Maaülikooli tudengit, nende hulgas Valga noormees Kristjan Sepp (kõige alumine esiplaanil) osalesid Lõuna-Aafrikas korraldatud rahvusvahelisel metsandustudengite sümpoosionil.
Neli Eesti Maaülikooli tudengit, nende hulgas Valga noormees Kristjan Sepp (kõige alumine esiplaanil) osalesid Lõuna-Aafrikas korraldatud rahvusvahelisel metsandustudengite sümpoosionil. Foto: Erakogu

Neli Eesti metsaüliõpilaste seltsi liiget osalesid rahvusvahelisel sümpoosionil ehk õppereisil Lõuna-Aafrikas. Üks nendest oli valgalane Kristjan Sepp, kes õpib maaülikoolis magistrantuuris metsandust. Muljeid nii eksootiliset maast kui ka tudengite kokkusaamisest oli Sepal hulgaliselt.

Teekond algas Tallinna lennujaamast, kust lennati Istanbuli ja sealt edasi Johannesburgi. Lennureis kestis kokku 12 tundi. «Seejärel lendasime siselennuga Johannesburgist linna nimega George, lend kestis kaks ja pool tundi. Selles linnas saime kaks päeva omapäi veeta ning seejärel tulid meile sinna bussiga järele sümpoosioni korraldajad,» rääkis Sepp.

Kahenädalase kohaloleku ajal tutvusid tudengid sealsete põlismetsadega, maastikupõlengute vastu võitlemisega ja teadustöödega metsanduse vallas. «Külastasime metsanduslikke õppekavasid pakkuvaid ülikoole ja Hans Merensky saekaatrit. Käisime safaril Krügeri rahvuspargis, kus nägime lõvi, elevante, sebrasid, kaelkirjakuid, leopardi ja muid loomi,» rääkis Sepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles