Galerii: Klassikalise muusika austajad trotsisid Leigol niiskevõitu ilma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Seekordne Leigo järvemuusika festival on juba kahekümnes. Kuid seekord ei peeta mitte üksi järvekontsertide juubelit. Leigo järvemuusika festival tähistab 4. ja 5. augustil Palupera vallas Lõuna-Eesti kauni looduse keskel traditsioonilise võimsa valguse- ja tuleetendusega ühtlasi maestro Neeme Järvi 80. sünnipäeva, mis kulmineerub ERSO suurejoonelise kontserdiga.

See aasta on Leigol eriline ka muudel põhjustel. «Sel aastal on tegu väga mitme juubeli ühise tähistamisega – Leigo 20, Neeme Järvi 80, lisaks Eesti Riiklik Sümfooniaorkester 90. Ka Eesti Vabariigi juubeli algus kajastub selle aasta kavas,» on öelnud Leigo Järvemuusika selleaastase programmi üks koostajatest, Marius Järvi.

Avapäeva tipphetked olid festivaliorkestri ja kammerkoori Voces Musicales esitamisele kuuluv Arvo Pärdi ning Pēteris Vasksi kaasaegne looming. Õhtut dirigeeris rahvusvaheliselt hinnatud Läti noor dirigent Ainars Rubikis. esinesid veel Estonian Cello Ensemble, Holger Marjamaa Trio. Selle aasta kavas on uuendusena mõlemal päeval ka üks lastele suunatud kontsert, kus tuleb ettekandele Camille Saint-Saëns’i kuulus «Loomade karneval».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles