Pildid: Helme linnuse müüride vahel süüdati küünlad ja kõlasid trompetihelid

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pühapäeva õhtu eel kõlas Tõrva loodusharidus- ja kultuuripäevade lõpetuseks professor Aavo Otsa trompetiansambli esituses Helme linnusemäel ja müüride vahel klassikaline muusika.

Puhkpillimuusikat kuulama ja ilusat suvist pühapäevaõhtut veetma tulnud klassikaaustajad leidsid istepaiga või koha seismiseks kontserdipaiga vastas mäenõlval, päikese loojudes said järjest enam nähtavaks varem linnusemäe nõlvadel süüdatud lugematud küünlad. Hämaruse saabudes süüdati järjest ka lõkkepakud, mis veidi suitsedes kontserdipaigale valgust lisasid.

Ligikaudu tund aega kestnud kontserdi lõppedes trompetihelid veel ei vaibunud, noored muusikud mängisid iidsete müüride vahel edasi ja ka kontserdikülalised ei raatsinud veel lahkuda.

Pühapäeval esinesid Helmes dirigent, trompetimängija ja pedagoog Aavo Otsa trompetiansamblisse kuuluvad noored muusikud Mart Reinmets, Mattis-Johan Mere, Mehis Martin Ots ja Max Hein.

Pille Lille muusikute fondi kontserti «Trompetid öös» ühtlasi lõpetab loodusharidus- ja kultuuripäevade „Las jääda ükski mets” mitmekesise programmi.

Muusikute fond on ellu kutsutud ooperilaulja Pille Lille eestvedamisel eesmärgiga toetada igakülgselt andekaid muusikuid, pakkudes neile täiendõppe- ja esinemisvõimalusi nii kodu- kui välismaa lavadel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles