Taheva kandi külad tulid Kaldaverele kokku

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Laupäeval Korkuna külas Kaldavere turismitalus peetud Taheva valla külade päev lõimus sealsamas juba teisipäeval alanud rahvusvahelise puukujurite suvekooliga.

Taheva vallavanema Monika Rogenbaumi sõnul sai seekordne külade päev just suuremana ja üheskoos tehtud, kuna on ju valla 25 aasta juubel, ühtlasi ollakse viimast korda koos ühise vallana. «Suviseid külapäevi on ikka tehtud, kuid pigem piirkonniti. Ja ega need kuhugi kao, piiride muutmine ei muuda inimeste jaoks ju tegelikult midagi. Ikka tullakse kokku, nii nagu varemgi.»

Keskpäeval kogunes Kaldavere taluõue nii vallarahvast kui külalisi, varakult kohalolnutele pakkus vaatemängu puutöömeistrite omavaheline jõuproov – meeskondlik teatesaagimise. Tegemist oli põneva ja pingelise teatevõistlusega, kus lendas laaste ja saepuru ning kahe neljaliikmelise saemeeste-naiste tiimi käe all valmisid teostuselt väga erinevad kunstitööd.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles