Sangaste rukkipäeval pakkusid oma kaupa lähiümbruse müüjad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laadakülalised said väikeste pruulikodade rikkaliku valikuga tutvust teha, parim käsitööõlu valiti aga siiski pimetestis ja selleks osutus Sangaste Krahvinna Pühajõe pruulikojalt.
Laadakülalised said väikeste pruulikodade rikkaliku valikuga tutvust teha, parim käsitööõlu valiti aga siiski pimetestis ja selleks osutus Sangaste Krahvinna Pühajõe pruulikojalt. Foto: Lea Margus

Rukkipäev tõi Sangaste lossi juurde kokku hulga kohalikku ja kaugematki rahvast. Nende seas oli ka spordisõpru, kes laadamelu ajal Rukkihundi rahvajooksu läbi tegid. Laadal pakkusid oma kaupa peamiselt Sangaste ja ümberkaudsete piirkondade müüjad.

Lettidelt võis leida loodus- ja tervisetooteid ning istikuid ja aiasaadusi. Oli ka ehedat käsitööd, olgu see siis vanaema kootud kindapaar, keraamiline kann või käsitööseep, mida esmapilgul koguni raske seebiks nimetada – nii pilkupüüdev oli Nuustaku seebimeistrite kätetöö.

Kõik on ehe ja omamaine

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles