Valgamaa teedel saab näha sadakonda Ameerika autot

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika autod valgas. Foto on illustreeriv.
Ameerika autod valgas. Foto on illustreeriv. Foto: Arhiiv/Valgamaalane

Otepääl Annimatsi kämpingus algab homme Ameerika autode kokkutulek, mis kestab pühapäevani. Tasuta saab masinaid näha nende ühissõidul Antslasse Hauka laadale, kus autod üles rivistatakse.

Traditsiooniks saanud kokkutuleku korraldaja Argo Raid Otepää motoklubist ütles, et sel korral peaks Valgamaale saabuma ligikaudu sada autot Eestist, Soomest ja Lätist. Varem kohal olnud rootslasi end siiani registreerinud pole. Autoomanikud kogunevad kämpingusse reedel. Kuna laagrisse ligipääs on tasuline, siis  on Valgamaal kõige parem võimalus autode oma silmaga nägemiseks laupäeval, kui masinad asuvad kruiisile Antslasse Hauka laadale.

Kell 11 kogunevad autod Otepää–Sihva maanteele Annimatsi teeotsa, kust hakkavad südapäeval liikuma  Otepääle, seejärel Sangastesse ning sealt edasi Antslasse. Raidi sõnul sõidavad masinad kiirusega 40–50 kilomeetrit tunnis, nii et Sangaste ristmikul on nad arvatavasti kella 12.20 või 12.30 paiku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles