Väike Räbi küla üllatab kauni looduse ja tegusate inimestega

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Räbi järv ja selle ümbruses olev küla linnulennult: põllud, metsatukad ja nende vahel paiknevad järved, justkui ideaalmaastik.
Räbi järv ja selle ümbruses olev küla linnulennult: põllud, metsatukad ja nende vahel paiknevad järved, justkui ideaalmaastik. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Räbi küla on ajalooürikutes mainitud Päidla mõisa juurde kuuluva külana. Tänapäeval piirnebki see Päidla külaga ning nende kahe vaheline piir on kohalike sõnul läbi aegade veidi hägune olnud. Tõepoolest, sinna sõites ei hakanud silma ühtki küla piiri tähistavat silti.

Räbi külla jõuad kõige lihtsamalt, kui hakkad sõitma Otepäält Nõuni suunas ja pöörad pärast Kastolatsi oja vasakule. Piirkonnale omaselt künklik maastik nende vahele peitunud järvede ja järvekestega, juba valmimisjärgus viljapõllud ja heas korras taluhooned loovad idüllilise külapildi.

Ait aastast 1976, mis on just sellele paikkonnale omane: kaarja esiseinaga uste kohal. Pererahvas on säilitanud selle autentsena, pannud peale uue laastkatuse. Kolhoosiajal oli see kasutusel viljaaidana, sellest annavad tunnistust numbrisilt seinal ja tindipliiatsiga kirjutatud arvud ning rehkendused seinapalkidel. / Foto: 
Ait aastast 1976, mis on just sellele paikkonnale omane: kaarja esiseinaga uste kohal. Pererahvas on säilitanud selle autentsena, pannud peale uue laastkatuse. Kolhoosiajal oli see kasutusel viljaaidana, sellest annavad tunnistust numbrisilt seinal ja tindipliiatsiga kirjutatud arvud ning rehkendused seinapalkidel. / Foto: Foto: Paul Poderat/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles