Pea kõigis majapidamistes on elektriühendus taastatud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgas Pedeli jõe lähedal Allika tänaval oli murdunud puuharu alla jäänud ka kahe maja katuste vahel kulgev kaabel.
Valgas Pedeli jõe lähedal Allika tänaval oli murdunud puuharu alla jäänud ka kahe maja katuste vahel kulgev kaabel. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Esmaspäeval kella 9.23 seisuga oli Valgamaal elektriühenduseta veel 19 majapidamist.

Elektrilevi katkestuste kaardi põhjal oli pühapäeval kella 19 paiku kõige enam katkestusi Helme vallas Taagepera küla juures, kus on elektrita 234 majapidamist. Samuti oli palju katkestusi Taheva vallas Lutsu ja Karula vallas Kirbu küla piirkonnas, vastavalt 62 ja 54.

Kella 22 seisuga oli elektrita veel 353 majapidamist.

Pühapäeval kella 16 seisuga oli Elektrilevi tööpiirkonnas äikesest tingitud rikete tõttu vooluta veel vaid 2400 majapidamist – see on vähem kui viiendik äikesetormi tipphetkel elektrita olnud 12 800-st, teatas Elektrilevi BNSile.

Saartelt laupäeva pärastlõunal alanud ja õhtuks üle Eesti liikunud äikesetormi tõttu oli tippajal pärast kella 22 vooluta ligikaudu 12 800 majapidamist. Pühapäeval kella 16 ajal oli katkestusi kokku 2400, millest suurem osa jäid Järva- ja Viljandimaale ning Harjumaa idaossa. Seal võtab keerulisemate rikete kõrvaldamine aega esmaspäevani.

"Lõplik mõjutatud klientide arv pole veel teada, kuna pidevalt laekub klientidelt uut informatsiooni uutest riketest," selgitas Elektrilevi käiduosakonna juhataja Andres Tõnissaar. Tema sõnul on lõviosa riketest likvideeritud, kuid keerulisemate rikkekohtade kõrvaldamine toimub enim kannatada saanud piirkondades ka esmaspäeva jooksul.

Elektrilevile teadaolevatest riketest saadab ettevõte ise klientidele SMS-teate. Ettevõte palub helistada rikketelefonile 1343 vaid siis, kui klient ei ole rikkest teavitavat sõnumit saanud. Samuti ootab Elektrilevi teavet liinile langenud puust või muust rikke asukohast või ohuolukorrast.

Katkenud elektriliinidele ei tohi läheneda, kuna juhtmetealune maapind võib olla pinge all ning anda eluohtliku elektrilöögi 8 meetri raadiuses.

Lugejate pilte tormikahjudest võib saata aadressil ajaleht@valgamaalane.ee.

Pika ja Kungla tänava ristmik.
Pika ja Kungla tänava ristmik. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Pedeli ääres murdunud puu
Pedeli ääres murdunud puu Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Murdunud puu Allika tänaval
Murdunud puu Allika tänaval Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles