Karula päästjad said endale 100 euroga auto

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karula päästjate uus uunikum seisab praegu tuletõrjeseltsi õuel Karula külas ja ootab otsust, mida sellega edasi teha plaanitakse.
Karula päästjate uus uunikum seisab praegu tuletõrjeseltsi õuel Karula külas ja ootab otsust, mida sellega edasi teha plaanitakse. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Karula vabatahtlik tuletõrjeselts täiendas oma autoparki uunikumist päästeautoga. Tõenäoliselt see siiski aktiivset kasutust ei leia.

Kohalikud päästjad avaldasid Karula vallale soovi osta ära vallale kuuluv 1966. aastal ehitatud päästeauto, mis viimased kümme aastat pole aktiivses teenistuses olnud. Vald nõustus selle neile müüma 100 euroga.

Tuletõrjeseltsi juhatuse liige Jaan Kõvask ütles, et nad otsustasid kunagise Valgamaa päästeteenistuse Karula tugikomando põhiauto International Loadstar 1600 endale osta enne valdade ühinemist, et masin oleks kindlates kätes. Auto jõudis Valgamaale 1990. aastatel humanitaarabina Rootsist. Alguses oli see Tõrva linna käes, kust jõudis edasi Karula valla omandisse. Auto mahutab lisaks varustusele kolm tonni vett.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles