Täna algasid Eesti meistrivõistlused discgolfis

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Discgolf. Foto on illustratiivne.
Discgolf. Foto on illustratiivne. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna algasid Eesti meistrivõistlused discgolfis Kuutsemäe ja Valgjärve discgolfi radadel, kus mängitakse kokku 4 võistlusringi.

„Tegemist on aasta suurima ja tähtsaima võistlusega discgolfis. Selgitatakse välja uued Eesti meistrid. Sellel aastal on võistlus eriti põnev, sest juurde on lisandunud palju uusi ja väga andekaid mängijaid. Kellelegi medalit juba kaela riputada oleks liialt rutakas“, kommenteeris võistluse korraldaja ning oma meistritiitlit kaitsev Raimo Kimmel.

2016. aasta võistluste valitsevad meistrid on oma klassis Martin Rotmeister, Kristin Tattar, Raimo Kimmel, Jaanus Väljamäe, Albert Tamm ja Maico Rimmel.

„Eesti meistrivõistlusel osalemine nõuab võistlejatelt tugevat närvi. Kuutsemäe rajal on oluline hea füüsiline vorm ning pikad visked. Valgjärvel aga seevastu on olulised täpsed visked ning mõistlikud otsused“ lisas Kimmel.

Meistrivõistlustel võisteldakse kuues erinevas divisjon. Divisjonid jagunevad järgmiselt: kõik naised, mehed (1978-1998 sündinud), seeniorid (1977 ja varem sündinud), vanemseeniorid (1967 ja varem sündinud), vanemad vanemseeniorid (60+, s.o 1957 ja varem sündinud) ja juuniorid (1999 ja hiljem sündinud). Kokku osaleb võistlustel ligi 300 mängijat.

Eesti meistrivõistlused discgolfis toimuvad 17.-20. augustil Kuutsemäe ja Valgjärve discgolfi radadel. Discgolf on spordiala, kus mängijad peavad viskama discgolfi ketta võimalikult väheste visete arvuga korvi. Mäng sarnaneb palli-golfiga, kuid palli ja kepi asemel on kasutusel ketas ning augu asemel spetsiaalne kettidega korv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles