Vabariigi Presidendi avaldus seoses eileõhtuse rünnakuga Turus

Taavi Niittee
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid
Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Vabariigi President Kersti Kaljulaid: „Rünnak rahuliku elanikkonna vastu on kõige põlastusväärsem tegu, mida oskan ette kujutada. Lõpuks polegi inimlikust seisukohast vahet, kas see klassifitseeritakse terroriaktiks või „lihtsalt“ rünnakuks – rünnata reede õhtupoolikult rahulikul linnatänaval jalutavaid inimesi on argpükslik ja vastik.

See on raske päev ja raske nädalavahetus Soomele ja Soome inimestele. See on raske ka Eesti inimestele, sest Soomega on meil eriline side. Me hingame soomlastega ühes rütmis, me mõistame teineteist enamasti juba poolelt sõnalt. Ja kui neil on raske, siis kannatame koos nendega. Minu sügav kaastunne hukkunute lähedastele ja kõigile Soome inimestele, keda see rünnak otseselt või kaudselt puudutas.

Paljud meist on Turus käinud, paljudel on seal sõpru ja tuttavaid. Nii on see ka täna, kui toimub Paavo Järvi juhatatava Eesti Festivaliorkestri kontsert Turu Muusikafestivalil. Kontsert algab kell 19 – seisatame sel hetkel ka siin, Eestis, korraks, et olla mõtetes toeks oma naabritele.“

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles