Vähipüügireidil jäi silma mõndagi huvitavat

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küsitleti meest, kes tuli kell pool kaks öösel jõe äärest ja kelle auto pagasiruumist leiti kast vähkidega. Püüki mees eitas ja ostmist ei suutnud tõestada. Pilt on illustratiivne.
Küsitleti meest, kes tuli kell pool kaks öösel jõe äärest ja kelle auto pagasiruumist leiti kast vähkidega. Püüki mees eitas ja ostmist ei suutnud tõestada. Pilt on illustratiivne. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Kui juuni algul käis Valgamaalase reporter kalastusreidil, jäi õhku kokkulepe, et augustikuisel vähipüügihooajal võiks piiluda keskkonnainspektorite töö köögipoolele ka öisel kontrollretkel. Möödunud nädalal see võimalus tuligi.

Inspektor Villu Virnase soovitus – «Selga midagi veekindlat ja sooja. Kui on, võiks võtta korraliku taskulambi.» – järgitud, proovisin ka vaimu öiseks ärkvelolekuks valmis seada. Muidugi mõista ei õnnestunud eelnevalt teada saada reidi sihtpunkte ja etteruttavalt võib öelda, et öö kujunes pikaks, vesiseks ja väsitavaks. Minule kui kõrvaltjälgijale ka põnevaks.

Inspektorid Villu Virnas ja Kristi Loit, kel seljataga juba pea viietunnine reid, võtsid mu peale kell kümme õhtul ja plaanis oli töötada kaheni öösel. Esialgu keerasime rattad Koorküla poole, et heita pilk Udsu järve ja Valgjärve püügikohtadele. «Vähipüügialaste kontrollreididega alustasime tänavu juba juulikuu keskpaiku. Ebaseaduslikke vähipüügivahendeid oleme avastanud hulgaliselt ning ma arvan, et leiame neid veel ka peale augustikuud,» märkis Virnas teel Koorküla poole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles