Selgus Keskerakonna kandidaat Otepää vallajuhi kohale

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Raidal on Keskerakonna esinumber Otepääl.
Jaanus Raidal on Keskerakonna esinumber Otepääl. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kohalike omavalitsuste valimistel on Keskerakonna esinumber ja vallavanemakandidaat ühineval Otepääl endine vallavanem ning volikogu juht Jaanus Raidal, andis erakond teada.

Raidal sõnas, et võttis ettepaneku Keskerakonna nimekirjas kandideerimiseks vastu seetõttu, et erakonnal on tugev valimisprogramm ning valitsuses on peaministrierakonnana seistud mitme olulise põhimõtte eest.

«Näiteks kohalike omavalitsuste tulubaasi tõstmine on minu hinnangul oluline, sest just kohalikud inimesed teavad, kuidas oma kodukohta ja elu muuta paremaks. Keskerakond on seda põhimõtet toetanud ja astunud selleks ka vajalikke samme,» tõi Raidal välja.

Ta ütles, et hoida tuleb normaalseid majandussuhteid kõigi Eesti naabritega ning siingi näeb ta sellest arusaamist Keskerakonnalt. «Arvestades Otepää kui turismipiirkonna tähtsust Vene turistide hulgas, tuleb olla tasakaalukas, mitte lahmiv ega hirmutaktikaid kasutav, nagu seda valimispunktide noppimiseks meil tihtipeale tehakse,» rääkis vallavanemakandidaat. Ta lisas, et ka erakonnas toimunud põlvkonnavahetus on positiivne.

Kuigi Keskerakonna Otepää tegevuskava on veel valmimisel, sõnas esinumber, et olulisel kohal programmis on näiteks valla abi eakatele. «Kohalikul tasandil on meie soov pakkuda transpordiabi neile, kes seda vajavad nii-öelda sotsiaaltakso näol. Hajaasustusega piirkonnas on arstile või vallavalitsusse jõudmine paljudele keerukas ning siin peab vald appi tulema,» ütles Raidal.

Otepää, Nõuni, Sangastega ja Palupera ning Puka piirkondadega suurvalla jaoks on aga esmalt vaja leida ühtsus ja töörütm, et tagada valla funktsioneerimine. «Kindlasti näeme ka uute jõujoonte teket, mis usutavasti Otepää kohaliku poliitika natuke progressiivsemaks muudavad,» leidis Raidal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles