Ilmus esimene mulgikeelne Täheke

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mulgi kultuuri instituut

Uue kooliaasta alguseks on valminud esimene ajakirja Täheke mulgikeelne erinumber.

"September algab ajaloolise sündmusega lasteajakirja Täheke jaoks – ilmub esimene mulgikeelne Täheke", ütleb Tähekese peatoimetaja Ilona Martson. Ajakiri Täheke on täielikult eesti laste ajakiri, mis on ilmunud järjepidevalt 1960.aastast alates, olles vanim järjepidevalt ilmuv lasteajakiri Eestis.

Erinumbris on Mulgimaalt pärit väikeste ja suurte autorite jutte, luuletusi ja artikleid. Mulgimurdelised on ka ristsõnad, koomiks, naljad ja meisterduslehekülg. 

Mulgi Tähekesel on samasugune esikaane pilt nagu septembrikuu ajakirjal, samuti saab septembrikuu ajakirja põhinumbrist lugeda mulgikeelse Tähekese lugusid ja õppida valmistama kamapannkooke! Mulgikeelse Tähekese toimetaja on Kristi Ilves Mulgi Kultuuri Instituudist. Esikaane pildi joonistas Ülle Rosenberg Mulgimaalt.

Esimese mulgikeelse Tähekese saavad kingituseks kõik Mulgimaal 1. septembril esimesse klassi minevad lapsed. ulgikeelseid Tähekesi saavad ka Mulgimaa raamatukogud, koolid ja lasteaiad.

Tähekest on lugenud läbi aegade pea kõik tänased isad-emad, nüüd juba isegi nooremat sorti vanaisad-vanaemad. Neist paljud on ajakirjale saatnud oma jutte ja luuletusi, lahendanud ristsõnu, meisterdanud erinevaid tegelasi käsitööküljelt. Selle kõrvalt on ajakiri olnud kasvavale põlvkonnale esimeseks kokkupuuteks ajakirjandusega, meediaga üldisemas plaanis. Võib liialdamata öelda, et Täheke on elu esimene ajakiri mitmetele eestlaste põlvkondadele.

Mulgikeelne Täheke ilmus koostöös Tähekese toimetuse ning Mulgi Kultuuri Instituudiga, rahaliselt toetas Mulgimaa kultuuriprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles