Ranitsatoetused ulatuvad 160 euroni

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Omavalitsuste lõikes on ranitsatoetused ja muud koolilastele mõeldud toetused üsna erinevad. Mõnelgi puhul on mindud seda teed, et esimesse klassi astujale kingitakse täisvarustuses ranits.
Omavalitsuste lõikes on ranitsatoetused ja muud koolilastele mõeldud toetused üsna erinevad. Mõnelgi puhul on mindud seda teed, et esimesse klassi astujale kingitakse täisvarustuses ranits. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Kooliaasta algus viib paratamatult eelarvest suure osa, eriti kui peres on esimesse klassi mineja. Suuremaks või väiksemaks leevenduseks on omavalitsuste pakutavad toetused.

Toetusi on erinevaid, alates rahalisest kuni kinkekaartideni ja vajalike õppevahenditega täidetud ranitsateni. Mõni omavalitsus toetab vaid oma vallas asuvasse kooli astujaid, teised aga ei tee vahet, kas õpilane alustab kooliteed koduvallas või mujal – peaasi, et on valla hingekirjas. Lisaks on nii seadusest tulenevad kui omavalitsuste toetused vähese sissetulekuga peredele.

Karula vald paistab silma toetuse suuruse poolest, samas makstakse seda vaid Lüllemäe kooli astujale. Avalduse alusel makstakse toetust 160 eurot, mis on ühtlasi ka suurim rahaline toetus Valgamaa omavalitsuste seas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles