Keskerakond nimetas vallajuhtide kandidaadid Tõrvas

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrva vallavolikogu esimehe kandidaat on Keskerakonnal Toivo Põldma
Tõrva vallavolikogu esimehe kandidaat on Keskerakonnal Toivo Põldma Foto: arhiiv

Keskerakonna vallavolikogu esimehe kandidaat Tõrvas on varasem Helme vallavanem ja volikogu esimees Toivo Põldma, vallavanemakandidaadiks nimetati eraettevõtluse finantsvaldkonna spetsialist Evelin Kuljus.

Kuljus võtab valimistest osa esmakordselt. Ta tõdes, et kuigi ettepanekuid kandideerimiseks on tehtud varemgi, otsustas ta nendel valimistel seda teha, et kaasata oma aastatega omandatud raamatupidamiskogemusi vallajuhtimisse.

«Olen majandus- ja finantsinimene. Nelja valla liitumisel on vallavalitsuse tegevuste ja investeeringute haldamine ja järelevalve kahtlemata senisest veelgi olulisem,» selgitas Kuljus ning tõi välja  hiljuti sõlmitud lepingu Tõrva keskväljaku kordategemiseks.

«Võtta laenu on suur vastutus, mis vajab enam arutlemist selle üle, kust tuleb laenu teenindamise  haldussuutlikkus ja kas see on valla jaoks kõige õigem otsus,» rääkis Kuljus. Just seetõttu on tema arvates senisele vallajuhtimisele vaja enam avatumat juhtimismudelit, kus otsustusprotsessidesse kaastakse oma eriala tippspetsialiste, kellel vastav haridus ja kogemus.

Volikogu esimehe kandidaadiks nimetas Keskerakond Toivo Põldma, kes läheb 15. oktoobril vastu oma kaheksandatele valimistele. Endise vallajuhi kinnitusel on Keskerakonna eesmärk ühinenud valla tasakaalukas areng ning arutlev vallajuhtimine.

«Tänavatel on valimiskampaania väga jõuline, aga elu näitab, et see ind raugeb pärast valimisi. Meie soov on, et aktiivsus kestaks ka valimistevahelisel perioodil,» sõnas volikogu esimehe kandidaat.

Valimisplatvormist rääkides tõi Põldma välja, et toetatakse Tõrva gümnaasiumi ujula ja õpilaskodu ehitamist, kvaliteetsete üüripindade loomist noortele peredele, üksi elavate eakate vee- ja kanalisatsioonitasu vähendamist, matusetoetuse suurendamist ja jalgpalliväljaku väljaehitamist. «Lisaks leiame, et vallajuhtimisse tuleb kaasata eelkõige spetsialiste, mitte parteipileti omajaid ning elanikke peab enam eelarvetegemisse kaasama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles