Maavanema Tervitus: Iga inimene on milleski hea

Margus Lepik
, Valga maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga maavanemaks olnud Margus Lepik asus 4. novembril Valga vallavanema ametisse.
Valga maavanemaks olnud Margus Lepik asus 4. novembril Valga vallavanema ametisse. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Head õppijad ja õpetajad! Teatud tähtpäevad aastas on alati rohkem oodatud kui mõned teised. 1. september on üks nendest, mida ärevusega oodatakse, vahel ka kardetakse, aga kindlasti on see üks meeldejäävamaid tähtpäevi meie elus.

Lapsed, kes astuvad esimest korda ema-isa käe kõrval kooliuksest sisse, on ehk juba nädalaid oma uut ranitsat ja koolivormi uhkusega vargsi piilunud ning ootavad ärevusega seiklust, mis kooliaastaga alguse saab. Kindlasti on uus hingamine ka gümnasistidel ja tudengitel. Ega muidu öelda, et kõik, kõik on uus septembrikuus.

Valgamaal alustab kooliteed enam kui 3000 kooliõpilast, keda ootavad oma uuendusmeelsustega õpetajad, kasvatajad, omavalitsused. Ühel või teisel moel on uuenduskuuri saanud ka koolimajad.

Usun, et päikesevaesest suvest hoolimata on oma patareid saanud laadida nii pedagoogiline personal, õpilased kui ka lastevanemad.

Head kooliteele astujad! Soovin, et algaval õppeaastal me kõik üksteist rohkem kuulaksime, arvestaksime ja usaldaksime.

Haridus ja läbilöögivõime elus ei pruugi alati olla omavahel seotud. On palju, tohutult palju neid inimesi, kes mingil põhjusel on pidanud kooli pooleli jätma, kuid on elus olnud väga edukad.

Näiteks Steve Jobs (USA infotehnoloog ja ettevõtja, Apple Inc. üks asutajatest ja kauaaegne tegevjuht – toim), kes jättis ühel hetkel kooli pooleli ja otsustas tegelema hakata sellega, mis teda tõeliselt huvitas. Praeguseks on ta meie hulgast lahkunud, kuid uuendusmeelsemat meest oli ja on ehk praegugi raske leida.

Pole mõtet laiselda ja lüüa aega surnuks, kui on võimalik tegeleda hobidega ja teenida ausalt leiba. Õppida ei ole kunagi hilja. Töökohapõhine õpe on võitmas järjest populaarsust ja mina soovitan tegeleda sellega, mis teid südamest huvitab. Õppida saab ka siis, kui töö juba olemas.

Ma kindlasti ei julgusta kedagi koolist ja õppimisest loobuma, kuid tahan juhtida tähelepanu sellele, et julgustaksime noori tegelema sellega, mis neid tõeliselt paelub. Edukas inimene suudab ühendada oma hobi tööga.

Iga inimene on milleski hea. Selliseid Steve Jobsi suguseid näiteid leiab palju Eestist ja ka Valgamaalt. Õnne, usaldust, rohkem mõistmist ja edu uute avastuste poole pürgimisel!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles