Põlenud laululava sai transporditava asenduse

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeval pandi mobiilne lava katsetuseks üles Tõrva tantsumäel endisele laululava asukohale. Selle ülesmonteerimine võtab paaril mehel aega vaid 1,5 tundi.
Teisipäeval pandi mobiilne lava katsetuseks üles Tõrva tantsumäel endisele laululava asukohale. Selle ülesmonteerimine võtab paaril mehel aega vaid 1,5 tundi. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva linn ostis mobiilse lava, mis muu hulgas hakkab ürituste ajal asendama 2013. aastal Tantsumäel põlenud laululava.

Linnapea Maido Ruusmann rääkis, et linnal oli pikalt plaan vana laululava uuesti üles ehitada, aga ükskord märkas ta Sydney ooperiteatrit meenutavat mobiilset lava ja sealt hetkest edasi idanes mõte ka oma kodulinna sarnane hankida. «Oli vaja midagi sellist, mida saaksime kasutada eri kohtades ja mis oleks lihtne, nii et pole tarvis tohutut tööjõudu.»

Ruusmann lausus, et teisaldataval laval on mitu eelist. Esiteks on selline variant odavam: statsionaarse lava hinnanguline maksumus oleks olnud vähemasti 100 000 eurot. Rahanappuse tõttu ehitus viibiski. Samuti võimaldab mobiilne variant teha üritusi üle kogu omavalitsuse. «Saime poole vähema raha eest kümme korda rohkem tulemust.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles