Valitsus eraldab toetusfondist omavalitsustele üle üheksa miljoni euro

Sirje Lemmik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Valitsus eraldab toetusfondist kohalikele omavalitsustele kokku üle üheksa miljoni euro, raha läheb huvihariduse korraldamiseks, lasteaedade õpetajate palkadeks ja toimetulekutoetuse kulude hüvitamiseks.

Valitsuse pressiesindaja info põhjal otsustas valitsus eelmise nädala istungil eraldada kohalikele omavalitsustele huvihariduse ja –tegevuse korraldamiseks 5,7 miljonit eurot, koolieelsete lasteasutuste õpetajate tööjõukulude toetuseks 2,5 miljonit eurot, toimetulekutoetuse maksmise kulude hüvitiseks 0,44 miljonit eurot, vajaduspõhise peretoetuse maksmise kulude hüvitiseks 0,37 miljonit eurot ning saar-valdade ja saarelise osaga valdade täiendavaks toetuseks 922 eurot.

Huvihariduse ja –tegevuse korraldamise ning koolieelsete lasteasutuste õpetajate tööjõukulude toetused on esmakordselt käivituvad meetmed.

Lasteaiaõpetaja tööjõukulude toetuse saamiseks tuli omavalitsustel tõsta õpetajate miinimumpalk 1. septembrist vähemalt 840 euroni ehk 80 protsendini kooliõpetaja miinimumist. Kõik omavalitsused otsustasid seda teha. Selle toetuse mõjul kasvab kaheksal protsendil omavalitsustest kõrgharidusega lasteaiaõpetaja töötasu alammäär enam kui 25 protsenti ja 86 protsendil omavalitsustest kuni 25 protsenti. Kokku on lasteaiaõpetajaid üle 7200.

Toimetulekutoetuse ja vajaduspõhise peretoetuse taotlejate arv on võrreldes eelneva aasta sama perioodiga vähenenud. Raha on juurde vaja omavalitsustele, kellele eeldatavasti olemasolevast rahast aasta lõpuni ei jagu. Täiendavalt antakse raha toimetulekutoetuse maksmiseks 61 peretoetuse maksmiseks 117 omavalitsusele. Kõige rohkem raha saavad Maardu ja Kohtla-Järve.

Saarvaldade ja saarelise osaga valdadele juurde antav toetus on tingitud elanike arvu aruande täpsustustest. Täpsustuse tulemusel suureneb Kihnu valla toetus 890 eurot ja Piirissaare valla toetus 32 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles