Juhtkiri: Saab minna veel paremaks

Valgamaalane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohvik Carl
Kohvik Carl Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas on söögikohti omajagu. Septembri esimesel päeval lisandus nende sekka Valga kultuurikeskuses asuv kohvik-pagariäri Carl. Tõsi, uus söögikoht ei sündinud tühjale kohale: kultuurimajas on kohvik tegutsenud aastaid. Muutunud on aga korduvalt nii kohvikupidaja kui asutuse nimi.

Uue nime on söögikoht saanud ärkamisaja suurkujult Carl Robert Jakobsonilt. Nagu märkis söögikoha omanik Anne Parmas, on suurmehel ju Valgaga otsene side: ta õppis aastatel 1856–1859 praeguses Valkas Cimze seminaris. Kuna paljudel on see asjaolu aga teadmata või ununenud, on tänuväärne, et seda sel moel meenutatakse.

Uue nime kasuks kõneleb ka selle lühidus ja suupärasus. Samas seab väärikas nimi toitlustuskohale ka kõrgemad nõudmised. Vähemasti interjööri poolest on need ka täidetud: Carl on väärikas söögikoht, kuigi ehk mitte nii hubane kui varem samas kohas tegutsenud Säde.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles