Õnnetusse sattunud kurg näitas kätte kitsaskohad

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Päästeamet

Nädala algul Valgamaal põllul elektriliinide all lebanud toonekure elu päästa ei olnud võimalik, juhtum viitas taas kitsaskohtadele vigaste metsloomade kohtlemisel.

Esmaspäeval teatati Lõuna päästekeskusele, et Õru vallas Õlatu külas on vigastatud valge-toonekurg. Kuna abi vajav lind leiti õhtul, tõi see teravalt esile probleemi, millest varemgi räägitud. Nimelt peab «valel ajal» leitud vigastatud loom pikalt abi või eutaneerimist ootama ja hoiule anda ei ole teda kusagile. Esmaspäeval näiteks õnnestus pärast läbirääkimisi mitmesuguste spetsialistidega viia kurg ajutiselt Valga loomade varjupaika.

Varjupaiga juhataja Helle Raja sõnul toodi lind nende juurde pärast kella üheksat õhtul. «Pakkusime ajutist varjupaika, kuigi me reeglite järgi ei tohiks seda teha: meil pole õigust metsloomi hoiule võtta. Panime vigase linnu ööseks koeraaedikusse ja hommikul andsime keskkonnaametnikule üle.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles