Noorkotkad vallutasid taevalaotust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Kuus on oma järjekordseks hüppeks valmis.
Karel Kuus on oma järjekordseks hüppeks valmis. Foto: Erakogu

Augusti viimastel päevadel võis Järvamaa taevalaotuses silmata uhkelt liuglevaid langevarjureid. Teoks oli saamas järjekordne Noorte Kotkaste langevarjuhüpete laager, millest võtsid osa ka Valgamaaa noormehed.

Kaheksa noorkotka seas, kes said võimaluse taevast vallutada, olid Valgamaalt osalemas Karel Kuus ja Mikk Metsar. Lisaks olid laagris Jõgeva, Põlva, Tartu ja Võrumaa maleva noored. Nurmsi lennuväljal eelnes enne hüpetele saamist teooriakursus ning tubli annus kuiva trenni. Nagu kotkastele kombeks, lendasid noorkotkad kõrgelt. Iga noormees sai 1200 meetri kõrguselt teha tiibvarjuga vähemalt viis hüpet.

«Valgamaa poisid on saanud osaleda kolmes Lõuna-Eesti malevate noortele mõeldud laagris – kokku kuus poissi meie malevast. Sellel aastal oli valik lihtne: kõik kes soovisid, panid nime kirja ja nad ise said korvist oma käega loosi võtta, kes laagrisse pääsevad,» selgitas Valgamaa maleva noortejuht Kaimo Vahtra.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles