Pererahva mure: saarmas pistab vähid nahka

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kitse-Ado talu pererahvas Ats ja Milvi Käis on lisaks taime- ja loomakasvatusega tegelemisele alustanud ka vähikasvatusega, mille tarbeks on kaevatud viis tiiki, kuhu on sisse lastud mitu tuhat vähki.
Kitse-Ado talu pererahvas Ats ja Milvi Käis on lisaks taime- ja loomakasvatusega tegelemisele alustanud ka vähikasvatusega, mille tarbeks on kaevatud viis tiiki, kuhu on sisse lastud mitu tuhat vähki. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Elupõline Tagula mees, vanavanemate talus elav Kitse-Ado talu peremees Ats Käis harib põldu mitmesajal hektaril, majandab metsa ning kasvatab lüpsikarja ja lihaveised. Lisaks arendab vähikasvatust.

Kui taluõuele jõudsime, saabus peremees parasjagu Tartust, kus käis kombainile uut rihma hankimas.

«Päris kiire on: pean kombaini ära remontima ja siis kohe põllule,» oli Ats Käis tuhinas. «Täna üle hulga aja päikeseline ja vihmata ilm, tuleb ära kasutada, sest koristustööd on hilise ja külma kevade tõttu sel aastal viibinud kolm-neli nädalat ja nüüd segavad koristust vihmased ilmad. Iga päevaga läheb vilja kvaliteet kehvemaks.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles