Kooli viimane abiturient sammus avaaktusele klassijuhatajaga kahekesi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abiturient Vaike-Liine Rehkalt ei näe üksi õppimises midagi hullu ning ütleb, et kes õppida tahab, see seda ka teeb – kas või üksinda klassis.
Abiturient Vaike-Liine Rehkalt ei näe üksi õppimises midagi hullu ning ütleb, et kes õppida tahab, see seda ka teeb – kas või üksinda klassis. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tsirguliina keskkooli 12. klassis õppiv Vaike-Liine Rehkalt on teadaolevalt vabariigis ainus abiturient, kes on kooli gümnaasiumiosas ainuke õpilane. Juba järgmisel õppeaastal alustab kool tööd põhikoolina.

Neiu alustas 10. klassi õpinguid koos klassivennaga, kes aga õppimisest loobus ning koolist lahkus. Aasta hiljem jäi 11. klassi õpilaseks vaid Rehkalt. Ka uut kooliaastat alustas tüdruk uhkes üksinduses, marssides avaaktusel koos klassijuhatajaga saali esimese ja üheksanda klassi õpilastega.

«See üksinda õppimine pole nii hull, kui teistele paistab. Mina ei näe küll suurt vahet, kas olla klassis üksi või mitmekümnekesi, õppida tuleb ikka samamoodi,» rääkis neiu, kelle klassijuhataja on matemaatikaõpetaja Õie Nõmmik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles