Kuigatsi mõisa tulevik on endiselt lahtine

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endises Kuigatsi mõisa sõiduhobuste tallis, praeguses hoole ja armastusega renoveeritud külamajas said kokku muinsuskaitsehuvilised ja külaelanikud, et osa saada põnevatest ettekannetest ja arutleda mõisa edasise käekäigu üle. Kohal olid ka Kuigatsi mõisa omanikud, vennad Sõnajalad.

Väga suurt selgust siiski majja ei tulnud. Kodukandis asuva mõisa pärast südant valutava kogukonna soov oleks, et kaua tühjana seisvasse ja juba 16 aastat erakätes olnud kompleksi tuleks tagasi elu, mis omakorda aitaks külaelu elavdada. Omanik Andres Sõnajalg kindlaid lubadusi aga ei andnud.

Peamise takistusena nimetas ta siiani pooleliolevaid asjaajamisi maaomandi osas. Seni on omanikud püüdnud teha põhilisi hooldustöid, mis peaks tagama hoonete praeguses seisus säilimise, ning tegelda kõige pakilisemate probleemide lahendamisega. Ka pargihooldust on korra suve jooksul tehtud ja seda lubati ka edaspidi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles