Haiglajuht seab jätkuvalt raporti kahtluse alla

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Haigekassa statistika järgi on Valga haiglas suur operatsioonijärgne suremusprotsent. Haigla sellega ei nõustu - neil on teised andmed.
Haigekassa statistika järgi on Valga haiglas suur operatsioonijärgne suremusprotsent. Haigla sellega ei nõustu - neil on teised andmed. Foto: Tiit Loim / Valgamaalane

Haigekassa kinnitab ka pärast järelepärimisi Valga haigla suurt operatsioonijärgsest suremust ning samas on haiglajuht jätkuvalt kindel, et haigla andmed näitavad üle kümne korra väiksemaid arve.

Suvel tuli avalikuks haigekassa raport «Ülevaade ravi kvaliteedist Eesti tervishoiusüsteemis». Selle järgi jääb operatsioonijärgne suremus keskmiselt viie protsendi juurde, kuid on haiglaid, kus see on oluliselt suurem. Üks neist oli mulluse statistika järgi Valga haigla, kus haigekassa andmetel sureb kuu jooksul pärast operatsiooni 12 protsenti patsientidest.

Valga haigla juhataja Marek Seer ütles seepeale, et andmetes on suur ebakõla. Seetõttu esitas haigla ka haigekassale järelepärimise, et saada tagasisidet, kuidas ja mida on nad valimisse võtnud. «See arv ei lähe meie statistikaga kokku, mistõttu tahaksin kontrollida arvutuskäiku. Meie andmetel on suremus 1–1,2 protsenti,» ütles toona Seer. Tema sõnul usaldavad kohalikud inimesed Valga haiglat ja arste, mida näitavad ka patsiendi rahulolu uuringud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles