Hellenurme vesiveskis tuleb taas esitusele vana veskilegend

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hellenurme vesiveski.
Hellenurme vesiveski. Foto: Erakogu

Vana vendi legend, ajatu lugu saatanlikust veskist ja hulkurpoiss Krabatist: veskisellist ja nõiameistri õpilasest tulev Hellenurme ajaloolises veskihoones taas esitusele. Lisaks toimub ringkäik veskis ja pärimustantsude õpituba.

Krabatimängu mängitakse täiesti ehedas vesiveskis, väga sarnases kohas, kus kunagi aastakümneid tagasi härra Ottfried Preussler Krabati lugugi alustas. Veel tähelepanuväärsemaks teeb veskiemand mae Juske sõnul need etendused see, et T-Teater jätab Krabati ja selle toreda mänguga Hellenurme Vesiveskis hüvasti.

Vanas veskilegendis Ottfried Preussleri „Krabat” ainetel mängivad kaasa Hanna Allsaar, Jan-Erik Aruvald, Ingel-Marie Hiiekivi, Rasmus Ristisaar, Anti Räis, Kristel Tallo, Elis Themas, Helene Tismus, Riho Uibo, Triinu Ülemaante, Kaarel Pärtel, Virko Annus.

Selleks, et neid viimaseid etendusi mitte väga kurva alatooniga lõpetada, toimub kahel laupäevaõhtul peale etendust simman, kus mängivad pilli ja õpetavad tantse oma ala professionaalid: sel laupäeval Marju Varblane, Kadri Laube ja Ülo Saaremõts ning järgmisel, 16. septembril Marju Varblane, Evelin Leima ja Ago Niglas. Etenduste järel teeb veskiemand Mae ringkäiku töötavas vesiveskis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles