Galerii: Tuletõrjevõistlus Otepää keskväljakul pakkus pealtvaatjatele põnevust

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Otepää päästekomando tähistab laupäeval oma 120. aastapäeva. Väärika tähtpäeva puhul peeti Otepää keskväljakul tuletõrjevõistlust, toimus päästetehnikanäitus ning ohutuspäev, kus jagati ennetust puudutavaid sõnumeid.

Ohutuspäeval oli kohal Punane Rist, Politsei, Maanteeamet, Keskkonnaamet, Kaitseliit ja teised organistsioonid, Otepää komando uksed olid avatud huvilistele ja seda võimalust kasutati usinalt.

Tõmbenumbriks pealtvaatajatele oli muidugi sportlik tuletõrjevõistlus Firefighter Challence, mis andis aimu tuletõrjujate raskest igapäevatööst ja sellest, et tuletõrjesport on tõsine ala, mis ka väga sportlikele inimestele paraja füüsilise väljakutse võib pakkuda. Seda tõestas Kanal 2 reporter Jaanus Koort, kes professionaalsetele päästjatele konkurentsi pakkus ja peale võistlust kommenteeris, et: "seda puud, millest need mehed on tehtud, mina küll ei tea - see on igavesti kõva ja tugev puu."

Võistlus koosnes 11 etapist ja võitjaks tuli kiireima ajaga lõpetanud võistleja. Esmalt tuli sõudeergomeetril "läbida" 500 meetrit, seejärel teha asteid kahe raske hantliga ja jõutõmbeid 40kilose kangiga. Peale seda tuli riietuda tulekustutusriietesse, tõusta trepist ning laskuda torumööda alla. Järgmiseks tuli joosta hingamisaparaadi juurde ning panna see selga, ühendada voolik ja hüdrant ning joostes voolik sirgu vedada.

Peale seda tuli tõusta torni ja tõmmata õles ka 20kilone raskus. Tornist alla laskumise järel tuli jooksujalu transportida kaheksa 20kilost kanistrit 20-30 meetri kaugusele ja kaks korda sama kaugele täismehe kaaluga mannekeeni.

Üliraske võistlusdistantsi tugevas meestekonkurentsis läbis ka üks naine: kutseline päästja Mari Plaado ei vandunud meestele üheski punktis alla.

Üldarvestuse kohad jagunesid üsna tasavägiselt. Kiireima ajaga läbis võistluse Timo Laks, talle järgnes Sander Kaasik ja kolmanda pjedestaalikoha hõivas Harri Joakit.

Märkimist väärb, et tegelikult oli parima aja omanik Alor Kasepõld, kes võistluse korraldaja ja "maaletoojana" läbis distantsi väljaspool arvestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles