Esmaspäevast võtab Hummuli perearst vastu uutes ruumides

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hummuli nüüdisaegsed perearsti vastuvõturuumid annavad silmad ette mitmelegi omavalitsusele - arsti juurde pääs on nüüdsest palju lihtsam.
Hummuli nüüdisaegsed perearsti vastuvõturuumid annavad silmad ette mitmelegi omavalitsusele - arsti juurde pääs on nüüdsest palju lihtsam. Foto: Lea Margus / Valgamaalane

Veidi enam kui kolm nädalat tagasi avati Hummulis vallamaja juurdeehitisena valminud hooneosa, kus alates esmaspäevast hakkab patsiente vastu võtma piirkonna perearst.

Siiani käisid inimesed arstiabi saamas kortermaja esimesel korrusel paiknevates  vastuvõturuumides ja nii uus asukoht kui ka ruumid on endisest palju kliendisõbralikumad ja vastavad kõigile nõuetele.

"Mitu nädalat oleme teinud ettevalmistusi ja nädalavahetusel oli suurem kolimine,"  andis teada Tõrva ja Hummuli piirkonna perearst dr Eve Rebane lisades, et perearstikeskuse kolimine on olnud suur ettevõtmine.

Vallavanem Enn Mihailov sõnas möödunudkuisel avamisel, et perearstiruume on ammu vaja olnud. "Siiani kortermajas olnud ruumides oli ventilatsioon alla igasugust arvestust ja treppidest käimine tülikas.” Mihailovi sõnul oli tähtis just sotsiaalne pool, sest vallas on inimesi, kes siiani ei saanud perearsti juurde ega pääsenud ka sotsiaaltöötaja jutule. Nüüd on uute ruumide ukse ette ehitatud kaldtee suureks abiks.

Perearstikeskuse käsutuses on ka uues asukohas kaks ruumi: vastuvõturuum ja teine, avaram ruum protseduurideks, lisaks nüüdisaegne ja mugavalt kasutatav tualettruum, kus kõik võimalused erivajadusega inimesele. Koos välisukse juures asuva kaldteega ja ruumika parklaga teevad need Hummuli perearstikeskusest moodsa ja abivajajale mugavalt kasutatava arstipunkti.

Rebane lisas, et kolimise tõttu vastuvõtuajad ei muutu ja patsiendid on oodatud perearstikeskust külastama harjunud aegadel.

Hummulis võtavad terviseabi vajajaid vastu perearst Eve Rebane ja pereõde Marge Udras.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles