Linna lisandub hulk tänavavalgusteid

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Linna eraldatud rahaga on võimalik ehitada ligi 200 valguspunkti.
Linna eraldatud rahaga on võimalik ehitada ligi 200 valguspunkti. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valgas on vanad tänavavalgustuslambid uute ja valgemate vastu välja vahetatud, nüüd alustatakse valgustatud piirkondade laiendamisega avalikult kasutatavatel aladel.

AS Valga Vesi on läbi viinud riigihanke ja sõlminud lepingu osaühinguga Kagu Elekter Valga tänavavalgustuse edasiseks ehitamiseks tänavatele, kus praegu veel valgustust ei ole. Ehitustöödega alustatakse juba sellel nädalal.

«Käesoleval aastal on Valga eelarves eraldatud uue tänavalgustuse rajamiseks 240 000 eurot. AS Valga Vesi valgustustaristu omaniku ja haldajana on tellinud vajalikud liitumispunktid ja läbi viinud riigihanke valgustuse ehitaja leidmiseks,» ütles AS Valga Vesi juhatuse liige Jüri Teder.

Ta lisas, et varasema europrojekti tingimused võimaldasid ettevõttel rekonstrueerida vaid olemasolevaid valgusteid. «Kahjuks jäi mitu pimedat piirkonda endiselt valgustuseta. Samas andsid kaasaegsed LED-valgustid olulise kokkuhoiu elektrikuludelt ja 2016. aasta lõpul ehitasime kokkuhoitud raha arvelt juurde valgustuse Kesva, Mööbli ja Tolli tänavatele.»

Tederi sõnul on linna eraldatud rahaga võimalik ehitada ligi 200 valguspunkti. «Riigihankes küsisime hinda täiendavatele valgustitele endise leivatehase, Laatsi, Väike-Laatsi piirkondadesse ja Tambre paisjärve poolsele alale. Lisaks väikesed täiendused linna eri paigus, kokku 148 valgustit. Hetkel peame läbirääkimisi, et koos Valga-Hargla kõrgepingeliini rekonstrueerimisega saaks veel ehitada 50 valgustit Valga-Suurekõrtsi teele.»

Ettevõte püüab tema sõnul endiselt olukorra poole, kus kogu tiheasustus oleks kaetud ühtlase valgustusega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles