Või on kallis mõlemal pool piiri

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi kaksiklinna poodides olulist või ostmist näha polnud, tõestavad defitsiidi olemasolu tühjad riiulid. Foto on illustreeriv.
Kuigi kaksiklinna poodides olulist või ostmist näha polnud, tõestavad defitsiidi olemasolu tühjad riiulid. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Võikriis pole puutumata jätnud ka Valgamaad, kus samuti võib poest leida tühje lette ja kõrge hinnaga väikse valiku. Erinevalt alkoholist on võiga sarnane seis ka piirilinna Läti poolel, Valka poodides.

Kiire ringkäik Valga ja Valka poodides näitas, et harjumuspäraselt madala hinnaga võid tõepoolest enam naljalt ei leia. Võrreldes olukorda teisipäeva pärastlõunal Valga Maximas, Rimis ja Selveris ning Valka Maximas, Top! ja Mego toidupoodides, kolmapäeval aga Siili Konsumis, oli kõige odavama kilohinnaga või Rimis. 180grammise Rimi Basic võipaki eest tuli seal välja käia 1,49 eurot ehk 8,28 eurot kilo kohta. Suurem osa kilohindadest jäi siiski igal pool üle 10 euro. Kui Selverist sai veel teisipäeval osta Tere võid kilohinnaga 8,95 eurot, siis kolmapäeva lõuna ajal oli see lettidelt kadunud.

Võta või margariini

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles