Laupäeval võtavad Valgas mõõtu kahe riigi parimad noored odaviskajad

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marcella Liiv mullusel Valga-Smiltene odaviskevõistlusel. Liiv on võitlustules ka tänavu.
Marcella Liiv mullusel Valga-Smiltene odaviskevõistlusel. Liiv on võitlustules ka tänavu. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Järjekordne Valga-Smiltene odaviskevõistlus toob laupäeval Valga keskstaadionile odaviskajad Eestist ja Lätist. Lisaks toimub lastele võistlus kaugushüppes ning 60 ja 300 meetri jooksus.

Lahtistele karikavõistlustele on 16. septembril oodata ligikaudu 200 sportlast. Võistluse peakohtunik Riho Meri ütles, et eelkõige on eesmärk välja selgitada Eesti ja Läti parimad noored odaviskajad, aga alati on oma roll olnud ka täiskasvanute võistlusel.

Meri sõnul on edukamatest sportlastest lubanud kohale tulla näiteks lätlane Zigismunds Sirmais, kes on 2016. aasta Euroopa meister odaviskes. Kuna ta on vigastatud,  mees siiski ilmselt võistlema ei hakka, vaid osaleb pigem autasustamisel. Võistlustules on aga Läti naiste odaviskajate paremikku kuuluv Līna Mūze. Eestlannadest on võistlemas hiljuti uue isikliku rekordi 53.38 visanud Marcella Liiv, noortest Gedly Tugi ja Laura Trašanov.

Võistlemine toimub viies vanuseklassis, millest üks on täiskasvanud. Noorimad ehk D vanuseklassi sportlased on sündinud 2006. aastal ja hiljem.

Võistluste avamine toimub laupäeval kell 11.45. Kell 12 alustavad võistlemist noorimad odaviskajad ning 15.15 alustab odaviskega täiskasvanute vanusegrupp.

Võistluse korraldavad Läti poolelt Smiltene spordiklubi koostöös Smiltenne linnaduuma ja Läti odaviskajate klubiga ning Eesti poolt Valga linnavalitsus ja spordiklubi Maret-Sport.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles