40 aasta pikkune õpetajatöö tõi teenetemärgi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koidula Soe on kogu oma elu olnud matka-, reisi- ja  loodushuviline. Tema lemmikpuu on kadakas, mis on ka koduaias koha leidnud.
Koidula Soe on kogu oma elu olnud matka-, reisi- ja loodushuviline. Tema lemmikpuu on kadakas, mis on ka koduaias koha leidnud. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Augustis sai 40 aastat sellest, kui Koidula Soe Tsirguliina koolis loodusainete õpetajana tööle asus. Pühendunud töö tõi naisele valla teenetemärgi.

Sellest õppeaastast Soe enam klassi ette ei astu. Kauaaegne pedagoog otsustas minna vanaduspuhkusele ning pühenduda hobidele.

64aastasele naisele tuli valla teenetemärk suure üllatusena. «Arvasin, et lähen vaikselt ära pensionile, ei osanud taolist asja oodatagi, sest õpetajaks olemise ajal ei ole eriti tunnustusi ega aumärke pälvinud. Ma ei ole kunagi ka aasta õpetaja olnud, kuigi olen tööd südamega ja pühendunult teinud. See teenetemärk on mulle väga oluline ja auväärseim autasu.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles