Vihm teeb tuska: kruusateed võivad olla raskesti läbitavad

Maarius Suviste
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kruusateed on kohati raskesti läbitavad. Pilt on tehtud tänavu kevadel Karula vallas.
Kruusateed on kohati raskesti läbitavad. Pilt on tehtud tänavu kevadel Karula vallas. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Viimastel päevadel on Põlva-, Valga- ja Võrumaal sadanud palju vihma ning sellest tulenevate uhtumiste tõttu võivad mõned kruusateed olla raskemini läbitavad.

Ühtlasi võib väiksematel kattega teedel esineda truupide juures uhtumisi, teatas maanteeamet.

„Kuna kruusateede seisukord on pikaajaliste sadude tõttu halvenenud, paneme liiklejatele südamele, et vastavalt teeoludele tuleb valida õige sõidukiirus ning olla liigeldes tähelepanelik,” rääkis maanteeameti lõuna regiooni hooldevaldkonna juht Tiit Valt.

Valt ütles täna pärastlõunal, et Valgamaal on kõik kruusateed läbitavad, ent kohati on uhtumisi ja auke. „Seetõttu ei saa esile tõsta ühtegi kohta, kus oleks hetkel olukord väga halb,” lisas ta.

Maanteeameti hooldepartnerid tegelevad probleemsete kohtade tähistamise ja likvideerimisega. Kruusateede hööveldamiseks tuleb ära oodata teepinna tahenemine, teatas maanteeamet.

Tähistamata uhtumisi märgates palub amet sellest teada anda maanteeinfo telefonil 1510.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles