Perekond veab päevakeskust juba kaks kümnendit

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mare Adamson on Kalme päevakeskust juhatanud juba 20 aastat. Abiks on seal ka tema mehaanikuna töötav abikaasa.
Mare Adamson on Kalme päevakeskust juhatanud juba 20 aastat. Abiks on seal ka tema mehaanikuna töötav abikaasa. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Mare Adamson on Kalme päevakeskust vedanud selle algusest peale ning on ühtlasi tegev külaseltsis. Päevakeskuses on naisel abis ka mehaanikust abikaasa Sulev.

Nüüdseks 46 aastat Kalmel elanud Mare sündis Otepää külje all ja kolis oma praegusesse elukohta 12aastaselt. Siin kohtus ta Suleviga, kellega kasvatas üles kolm tütart ja kaks poega. Kõik viis last on praeguseks lahkunud Põhja-Eestisse, kuid tegevusest puudust pole, sest juhtida tuleb tänavu esimesel septembril 20. sünnipäeva tähistanud päevakeskust.

Kunagi töötas Mare Tõrvas lasteaias, hiljem suurfarmis päeva- ja öövalves ning jäi vahepeal ka töötuks, kuni kuulis, et vald plaanib külasse päevakeskust. «Naabermajast naine ütles, et vaata, midagi toimub, küsi, äkki saad tööle. Läksin valda küsima ja õnnestuski siia tööle saada.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles