Väikese Oliveri onu peab Kalmel peeni kanu

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Kõvask demonstreerib oma Araucana kana, kes väga hea meelega sülle tulla ei tahtnud. Araucanad pärinevad Tšiilist, erinevaid eksootilisi tõuge on mehe ja ta abikaasa Ilme 16 linnu seas veel.
Rein Kõvask demonstreerib oma Araucana kana, kes väga hea meelega sülle tulla ei tahtnud. Araucanad pärinevad Tšiilist, erinevaid eksootilisi tõuge on mehe ja ta abikaasa Ilme 16 linnu seas veel. Foto: Tiit Loim/Valgamaalane

Rein Kõvask peab puumajade ehitamise kõrvalt naisega paneelmaja kõrval aias eri sorti uhkeid kanu. Oma noore sugulase karjääri vaatab ta aga mureliku pilguga.

Kõvask elab küll kortermajas, kuid see ei takista teda tegelemast oma huvialaga, milleks on kanade kasvatamine. Tema maja kõrval asuvas aedikus on 14 kana ja kaks kukke, üks võõrapärasema tõunimetusega kui teine – olgu selleks siis Cochin või Araucana.

Näiteks on seal nii karvaste jalgadega kanu kui ka selliseid, kes munevad rohelisi ja siniseid mune, nii et pühadeks pole tarvis neid värvida. Kunagi oli kanu lausa 60 ringis, aga kuigi oli plaan munaäri teha, siis olukorras, kui poest saab mune väga odavalt, ei tasu suure hulga kanade pidamine ära.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles