Uus aeg tõi Kalme küla taludele uued nimed

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalme küla asub Tõrvast ligikaudu kolme kilomeetri kaugusel. Üleval paremal on näha kortermajade piirkond, kus asub ka päevakeskus.
Kalme küla asub Tõrvast ligikaudu kolme kilomeetri kaugusel. Üleval paremal on näha kortermajade piirkond, kus asub ka päevakeskus. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Tõrva külje all asuv Kalme küla nimest hoolimata süngusega silma ei paista. Sealt leiab nii ilusaid lillepeenraid kui ka põnevate hobidega elanikke.

Suuruselt saab selle liigitada keskmiste kilda: aasta alguse seisuga oli elanikke 104. Keskuseks võib pidada kohta, kus koos mitu nõukogudeaegset kortermaja, milles elab umbes kolmandik küla elanikest. Nende ümber on aiamaad, kus kasvatatakse nii talvekartulit kui lilli. Samas kasvatab kohalik mees Rein Kõvask aedikus tõukanu, kuigi teadis öelda, et samas külas on ka teine kasvataja, kellel kanu hulga rohkem.

Endine katlamaja hoone, kus vahepeal tegutses nüüdseks soiku jäänud noortekeskus. / Foto:
Endine katlamaja hoone, kus vahepeal tegutses nüüdseks soiku jäänud noortekeskus. / Foto: Foto: Tiit Loim/Valgamaalane
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles