Ohtliku maja lammutamine linnasüdames lõi tüli lõkkele (1)

Maa­rius Suviste
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kesk 20 muinsuskaitsealuse maja lammutamine Valgas tänavu sügisel käis kiirelt. Kõige rohkem on probleemseid korterelamuid praegu Ida-Viru ja Valga maakonnas.
Kesk 20 muinsuskaitsealuse maja lammutamine Valgas tänavu sügisel käis kiirelt. Kõige rohkem on probleemseid korterelamuid praegu Ida-Viru ja Valga maakonnas. Foto: Maarius Suviste / Valgamaalane

Tühjalt seisva puitmaja lammutamine keset Valgat tõi kaasa muinsuskaitsjate pahameele. Kohale kutsuti ka politsei.

Valgas Kesk 20 asunud kortermaja lammutati eelmisel nädalavahetusel. Valgamaalase käsutuses on koopia täitekorraldusest, mille linnavalitsus andis välja eelmisel reedel. Juba 2015. aasta veebruaris väljastas aga linnavalitsus omanikele märgukirja.

Selles märgiti, et ehitise säilitamine olemasoleval kujul ei ole vastuvõetav ning hoone võib hoone muutuda ohuks inimeste tervisele ja varale ning ümberkaudsele asustusele. Omanikud linnamajandusameti juhataja Urmas Möldre allkirjaga dokumendi kohaselt midagi ette ei võtnud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles