USA korvpallistaarid käisid Valgas koolikiusamisest rääkimas

Tiit Loim
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Reedel külastasid Valga põhikooli USA trikikorvpallimeeskonna Harlem Globetrottersi mängijad Anthony «Buckets» Blakes ja Crissa «Ace» Jackson, et tuua siia koolikiusamise vastane sõnum.

Blakesil on meeskonnaga käsil 16. hooaeg. Ta ütles, et lastega tegelemine on talle kui suurest perest pärit mehele kirg ning ta on alati soovinud head eeskuju näidata. Jacksonil jookseb trikitajatega kolmas hooaeg ning ta on tiimis 13. naine.

Blakes rääkis ka show-meeskonna ajaloost, mis hõlmas takistuste ületamist. Meeskond alustas 1926. aastal vaid afroameeriklastest mängijatega nime all Savory Big Five. 1946. aastal alustanud Ameerika korvpalliliigas NBA ei tohtinud algul mustanahalised mängida. Harlem Globetrottersi liige Nathaniel «Sweetwater» Clifton oli üks esimesi mustanahalisi, kes NBAsse värvati, kui temaga tegi lepingu New York Knicks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles