Rootslased otsivad Valgamaal ohtlikku sõjamoona

Lea Margus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti ja Rootsi (vasakul) demineerijad õpetavad üksteisele ja õpivad teineteiselt. Meil on rootslastele pakkuda piisava õppematerjaliga mängumaa, nemad aitavad meid järgi rahvusvaheliste missioonide kogemusega.
Eesti ja Rootsi (vasakul) demineerijad õpetavad üksteisele ja õpivad teineteiselt. Meil on rootslastele pakkuda piisava õppematerjaliga mängumaa, nemad aitavad meid järgi rahvusvaheliste missioonide kogemusega. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Rootsi demineerijad töötavad kaks nädalat Eestis päästeameti pommigruppides, et saada praktikat. Kolmapäeva veetis rühm Valgamaal Puide külas, mis olnud lõhkekehade poolest üks leiurohkemaid piirkondi Eestis.

Tänavu tegutseb kaks Rootsi meeskonda Saaremaal ja üks Lääne-Eesti piirkonnas. Viimati nimetatud rootslaste rühm ongi treeningväljasõidul Valgamaal.

Demineerimistandrina välja pakutud Puide külast on mõne viimase kuu jooksul on välja tulnud või välja otsitud märkimisväärne hulk lõhkekehi. Viimatine leid kolm nädalat tagasi oli eriti aukartust äratav: selle tagajärjel tegi pommigrupp kahjutuks 23 miinipildujamiini ja ühe 105 mm mürsu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles