Omavalitsusliitude juhid kohtusid presidendi ja regionaalministriga

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Regionaalminister Siim Kiisler
Regionaalminister Siim Kiisler Foto: Postimees/Scanpix

Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaua 5. mai töökoosolekul tutvustas regionaalminister Siim Kiisler valitsuse tegevuskava regionaalpoliitika ja omavalitsuste alal. Samuti
rääkis ta Eesti kohaliku demokraatia raportis esitatud soovituste rakendamisest.
 

Minister vastas ka omavalitsusliitude juhtide küsimustele, mis puudutasid kiire internetiühenduse programme, kohalike teede toetusrahade eraldamist, maakondlike omavalitsusliitude staatust ning haldusterritoriaalset reformi.

President Toomas Hendrik Ilvese sõnul ei põhjusta sageli probleemide paisumist mitte niivõrd raha nappus kui vähene teavitamine ja erinevate võimaluste selgitamine.

Töökoosoleku teises osas tutvustas Poliitikauuringute Keskuse Praxis juhatuse esimees Annika Uudelepp OECD riigivalitsemise raporti põhisõnumeid. Pikemalt rääkis ta avalike teenuste osutamisest ning seoses
sellega riigi ja kohalike omavalitsuste koostööst. Uudelepp on OECD riigivalitsemise raporti Eesti-poolne koordinaator.

Vabariigi Presidendi kohaliku omavalitsuse ja regionaalarengu ümarlaud koosneb maakondlike omavalitsusliitude ja nende katusorganisatsioonide esindajatest. Ümarlaua ülesanne on kujundada riigipeale soovitusi regionaalarengut puudutavates küsimustes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles