Käivituvad üle-euroopalised aareteotsingud

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga muuseum
Valga muuseum Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Laupäeval, 14. mail kella 18–23 toimub taas üle-euroopaline muuseumiöö, mil muuseumid üle kogu Eesti on tasuta avatud. Eesti on sel aastal valinud ürituse teemaks «Öös on aardeid».

Valga Muuseumi raamatupidaja-haldusspetsialisti Meriliis Pärnik-Perniku sõnul teeb tänavuse muuseumiöö nende asutuses eriliseks, et peale muuseumi töötajate on kaasatud asutuse noortenõukogu.

Ettevõtmise tipphetkeks võib pidada seda, et Valga Muuseumi pedagoog Mari Juzar aardeid tutvustab tõelisi aardeid, mis muuseumis peidus on ehk eksponaate, mida muuseumikülastaja igapäevaselt ei näe.

Esineb ka rahvusvahelise koosseisuga noorteansambel 7 Lies.

Lätis on käesoleva aasta muuseumiöö juhtsõna «Naabrid». «Üle kogu riigi tähistatakse seda tänavu juba seitsmendat korda. Ka Valka koduloomuuseum osaleb suurürituses oma programmiga,» kinnitas Valka koduloomuuseumi spetsialist Ligita Drubiņa.

Et ärgitada huvi naabrite vastu, korraldavad Valka koduloomuuseum ja Valga Muuseum ühise võistlusmängu «Otsime aardeid naabrite juurest». Ürituse ajal tuleb mõlemas muuseumis üles leida viis eksponaati – muuseumi aaret. Võistlusmängu on kutsutud osalema mistahes vanuses mõlema muuseumi külastajad.

Spordimuuseumi filiaal Tehvandil – Otepää Talispordimuuseum teeb muuseumiööl oma uksed tasuta külastuseks lahti kell 18 ning avatud ollakse kuni 23ni. «Suure huvi korral aga avatakse uksed juba enne muuseumiöö ametlikku algust,» kinnitas SA Tehvandi Spordikeskus peaadministraator Katrin Aidla.

Möödunud aasta muuseumiööl külastas tema kinnitusel spordimuuseumit üle 850 inimese ning sel aastal loodetakse see tulemus ületada.

Üle-euroopalisest muuseumiööd korraldatakse tänavu juba seitsmendat korda. Nagu ikka toimub see rahvusvahelisele muuseumipäevale, 18. maile lähimal laupäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles