Linnavalitsus pakkus välja uue lahenduse koolivõrgu tuleviku osas

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valga gümnaasium
Valga gümnaasium Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Valga linnavalitsuse 19. mail toimunud istungil otsustati suunata Valga linna üldharidusvõrgu korralduse arengukava 2011–2015 linnavolikogule kinnitamiseks. Kava eelnõu järgi moodustatakse Valga linna 1. septembrist 2012 uus gümnaasium (10.–12. klassid) ja põhikool (1.–9. klassid), mis moodustub senise Valga gümnaasiumi põhikooliastme ja Valga põhikooli ühendamisel.

Linnavalitsus otsustas avalike suhete spetsialisti Hele Heletähe sõnul minna kompromisslahendusele, mis näeb ette, et Kungla 16 õppehoones hakkavad paralleelselt töötama eraldi asutusena gümnaasium ja osa põhikoolist. Teine osa põhikoolist jääb töötama J. Kuperjanovi tn 10 koolihoonesse, mida tuntakse Valge Majana.

Põhikool jääb küll kahte hoonesse, kuid on ühtse juhtimise all.

"Arutelu all on olnud, millistes Valga linna õppehoonetes hakkavad paiknema uued koolid. Variante on olnud mitmeid. Kohtumistelt koolide kollektiividega, hoolekogudega ja avalikult arutelult linna elanikega jäi selgelt kõlama vajadus gümnaasiumi moodustamise järele, samas ei oldud nõus ümber kolimisega teistesse õppehoonetesse," rõhutas Hele Heletäht.

Lõpliku otsuse teeb küsimuses Valga linnavolikogu oma 27. mail toimuval istungil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles