Ilmajaam andis kuumahoiatuse

Jaan Rapp
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pedeli rand
Pedeli rand Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Ilmajaam hoiatab, et lähipäevil valitseb Eestis kuum ilm. Päeva maksimumtemperatuur tõuseb paljudes kohtades 30 kraadi lähedale.

Laupäeval toob ida poolt lähenev väheaktiivne madalrõhuala päevaks väikese vihma võimaluse, saju tõenäosus jääb siiski alla 50 %. Temperatuur pisut langeb: öösel on 10–15, päeval 22–28°C.

Tuleoht metsades suureneb lähipäevadel kiiresti, enamasti 4. klassini viieklassilisel skaalal. Suurema tuleohtlikkusega maakondade seas on ka Valgamaa.

7. juunil tõusis Eestis õhutemperatuur kõige kõrgemale Paldiskis, kus mõõdeti 31,0 kraadi. Järgnesid Tallinn Viljandi ja Nigula – kõigis oli 30,5°C. Valgas mõõdeti eile kõige kõrgem temperatuur kella 17 ajal, kui termomeeter näitas 29,6 soojakraadi.

Kuum ilm püsib vähemalt 11. juunini, tõenäoliselt veel ka 12. juunil. Nädalavahetuselgi tõuseb õhutemperatuur 30°C ümbrusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles