Viie komando päästetöötajad kustutasid koos põlengu

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad. Foto on illustratiivne.
Päästjad. Foto on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Teisipäeval, 7. juunil kell 9.25 saabus häirekeskusele teade tulekahjust Otepääl aadressil Tehase 2 asuva vineeritehase puidukuivatis.

Kohale saabunud päästjad selgitasid välja, et vineeritehase spoonikuivatuse kambris põlevad spoon, tolm ja spoonijäätmed. Enne päästjaid olid hõõguvaid materjale kustutanud automaatne kustutussüsteem ja vastava väljaõppe saanud töötajad, kes kasutasid kustutustöödeks sisevesikuid. Põleng lokaliseeriti 9.58.

Päästeameti pressiesindaja ütles Valgamaalasele, et kuna tulekahjukoha puhul oli tegemist oli 60 meetri pikkuse metallist hoonega, toimus seal hõõgpõlemine, lahtise leegiga tuld ei olnud. Ka tule väljapoole hoonet levimise ohtu seega tema sõnul ei tekkinud.

Tulekahju kustutati lõplikult 10.40. Kohalikke päästetöötajaid abistasid seejuures kolleegid Kanepist, Pukast, Elvast ja Tõrvandist.

Esialgsetel andmetel põhjustas tulekahju seadme tehniline rike. Täpsema põhjuse selgitavad välja tehnilise järelevalve ameti spetsialistid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles