Kohus mõistis narkokuritegudes süüdi kuus noormeest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marihuaana.
Marihuaana. Foto: Repro.

Tartu maakohus tunnistas eile kokkuleppemenetluse tulemusena Valga kohtumajas süüdi kuus noormeest, karistades neid valdavalt tingimisi vangistuse ning üht ka reaalse vanglakaristusega.

Kriminaalasjas tunnistati Kirill Sakovitš süüdi narkootilise aine suures koguses omandamises ja edasiandmises alaealistele. Süüdistuse järgi omandas ta läinud aasta novembri lõpus seni tuvastamata isikult vähemalt 51 grammi marihuaanat, mille andis edasi teistele isikutele.

2010. aasta detsembris andis ta seda Valgas kolmel-neljal korral grammi kaupa Germole; 2011. aasta jaanuaris Valga kutseõppekeskuses seitse grammi Germole; 2011. aasta jaanuari alguses Valga noortekeskuses 20 grammi Kevinile; 2011. aasta jaanuari alguses Valga noortekeskuses kaheksa grammi Igor Krovjakovile ja 13 grammi 14. jaanuaril 2011 Valga noortekeskuses Raunole.

Otsusega tunnistati 18aastane Igor Krovjakov, 16aastane Rauno ja 17aastane Germo süüdi narkootilise aine suures koguses omandamises ja edasiandmises.

17aastane Kevin mõisteti süüdi narkootilise aine suures koguses omandamises ja 19aastane Andre Kinna narkootilise aine suures koguses omandamise katses.

Sakovitšile määrati tingimisi kolm aastat, viis kuud ja 27 päeva vangistust, millest kohe ärakandmisele kuulub üks kuu vangistust. Noormehele määrati kolme aasta ja kuue kuu pikkune katseaeg.

Krovjakovile määrati karistuseks tingimisi üks aasta ja kaks kuud vangistust kolmeaastase katseajaga.

Kinnale mõisteti lõplikuks karistuseks tingimisi viis kuud ja 28 päeva vangistust kolmeaastase katseajaga.

Raunot karistas kohus tingimisi ühe aasta ja kuus kuud pika vangistusega kolmeaastase katseajaga.

Germo peab ära kandma üks aasta, kaheksa kuud ja 27 päeva tingimisi vangistust kaheaastase katseajaga.

Kevinile määras kohus tingimisi üks aasta, kolm kuud ja 29 päeva vangistust kaheksateistkümne kuu pikkuse katseajaga.

Kriminaalkorras ühtki noormeest varem karistatud polnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles