Valgamaa võidutuli alustab teekonda Otepäält

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võidutuli
Võidutuli Foto: Erakogu

Võidupühal, 23. juunil, alustab võidutuli oma teekonda Valgamaal Otepäält. Kell 13 algab Otepää kirikus jumalateenistus, mille peab EELK Otepää Maarja koguduse vaimulik Marko Tiirmaa. Seejärel asetatakse Otepää Vabadussamba jalamile pärjad.

Kell 14 algab Otepää keskväljakul haigekassa rahstatav ohutuspäev, kus oma töös ohutusega tegelevad asutused õpetavad ennetama õnnetusi ja kaitsma lähedasi. Osalevad Lõuna-Eesti päästekeskus, Punane Rist, Kaitseliit ja Eesti Taaskasutusorganisatsioon oma maskotiga. Ohutuspäeva aitab meeleolukamaks muuta Pühajärve Puhkpilliorkester. Pakutakse sõdurisuppi.

Kell 15 jõuab võidutuli Otepääle. Selle toob Valgamaale Naiskodukaitse Valgamaa ringkonna liige Ülle Säinas. Tule võtab vastu maavanem Margus Lepik, kes jagab selle Valgamaa omavalitsusjuhtidele.

Seejärel algab Keskväljakul rivistus, kus marsib Kaitseliidu Valgamaa koosseis. Mängib Piirilinna Bigband. Pärast jätkuvad Ohutuspäeva ja Maakaitsepäeva tegevused.

Kl 16.20 toimub tuleurni süütamine Lüllemäel, tulevalve jätkub seal kella 17.20ni. 16.50–17.50 toimub sama Valgas, 17.30–18.30 Tõrvas.

Võidupühal kell 12–16 on Otepää keskväljak liikluseks suletud Ümbersõit toimub Valga maantee, Munamäe tee ja Tartu maantee ning Pühajärve tee kaudu. Parkida saab Oti pubi ja Sportlandi vahelisele parkimisplatsile. Liiklusskeem on üleval ka Otepää valla kodulehel.

19. juunil kella 13–15 viib Kaitseliit Otepää keskväljakul läbi rivistusharjutust. Sel ajavahemikul võib keskväljak lühikeseks ajaks suletud olla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles